RAW KAJU TOPLARI

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba !
Mutfakların kraliçesi geri döndü demek isterdim ama çokta kraliçesi değilim. Bir yere de gitmedim ayrıca. Sadece hayatın yoğunluğundan sağlıklı tariflerime vakit ayıramadım diyelim.
Ama yepyeni ve farklı tarifle işte buradayım :)

Sizlerle pişmeyen bir tatlı tarifi paylaşacağım. Dürüst olayım bu kadar güzel olacağını bilmiyordum. İştah açan görüntüsüne baktıktan sonra tarife bir göz atalım.


Yapımı 3 aşamadan oluşuyor. İç dolgu, ana dolgu ve çikolata kaplama.

MALZEMELER
İç dolgu için;

  • 5 adet hurma
  • 1 çay kaşığı kakao


Ana dolgu için;

  • 1 su bardağı aktive edilmiş çiğ kaju
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 10 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 1 çimdik tuz


Çikolata kaplama için;

  • 50-70 gr btter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


Yapılışı;


  • Ana dolgu için kajuları soğuk suda 3 saate yakın bekletiyoruz. 
  • Ana dolgu ve iç dolgu için hurmaları sıcak suya bırakıp 2-3 saat onları da bekletiyoruz.
  • Ana dolgu için hurmaları kajuları ve diğer malzemeleri rondodan geçiriyoruz. (Kıvamı çok katı geliyorsa hurmaları beklettiğiniz sudan 2 yemek kaşığı ekleyip tekrar rondodan geçirebilirsiniz.)
  • Ana dolguyu ayrı bir yere bıraktıktan sonra iç dolgu için yine kakao, hurma ve hurmaları beklettiğimiz suyu da 3 yemek kaşığı kadar ekleyerek rondoyu çalıştırıyoruz.  
  • Ana dolguyu elimizle ceviz kadar aldıktan sonra içini oyarak iç dolgusundan 1 çay kaşığı kadar ekleme yapıp topları yuvarlıyoruz.
  • Çikolata kaplamaları için benmari usulü bitter çikolataya hindistan cevizi yağı ekleyerek kıvam veriyoruz. 
  • Son olarak topları batırarak bir tabağa alıyoruz. 

NOT: Çikolata yerine bir poşete 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyerek topları içine atarak farklı bir alternatifle de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar