TAM BUĞDAYLI DEREOTLU LORLU POĞAÇA

Hepinize tekrardan merhaba. Sağlıklı beslenme sırasında canınız poğaça mı çekti? Tabi ki bundan mahrum kalmayacaksınız. Bu poğaçalarla hem ara öğünlerinizi renklendirebilir hem de kahvaltıda kullanabilirsiniz. Annemin babamın ve erkek arkadaşımın da hastası olduğu şu poğaçaların hemen tarifine bir bakalım.


MALZEMELER
-2,5 su bardağı tam buğday unu
-2 yumurta (biri üstüne)
-1 çay bardağı yoğurt
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (isterseniz elma da kullanabilirsiniz)
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay bardağı lor peyniri
-Dilediğiniz kadar dereotu

Yapılışı;
-Önce bir yumurtayı,zeytinyağı,kabartma tozunu,sirkeyi,yoğurdu ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
-Ardından unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz kıvam almaya yakın lor peyniri ve dereotunu da içine atıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
-Güzelce poğaça hamuru kıvamına gelince içine istediğiniz harcı koyun ben yine lor peyniri koydum, tabi hiçbir şey de koymayabilirsiniz.
-En son pişirme kağıdını serip en son kalan yumurtanın sarısını poğaça üzerine sürüyorum ve birazda çörek otu ile renklendiriyorum.
-200 derece de üstü kızarana kadar pişiriyoruz ve oldu.


Ailecek bayıldığımız bu tarifte ben 11 adet poğaça çıkardım.  Mis gibi kokusu da evi sardı zaten. Pişman olmayacağınız bir tarif bence denemelisiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar